over mij

Stuurman Ontwerpt interieurs, maakt ruimtelijke indelingen in 3D en geeft meubel- en lichtadvies aan zowel bedrijven als particulieren. Stuurman Ontwerpt is opgericht door Sofie de Stigter.

Sofie: ‘Design en ontwerpen is mijn passie. Stuurman Ontwerpt mooie, tijdloze en functionele interieurs, afgestemd op de wensen en verwachtingen van de klant.’

Over Sofie

Sofie heeft meer dan 18 jaar ervaring in de designwereld en werkte voor onder andere voor het gerenommeerde Londense architectenbureau TP Bennett als interieuradviseur en space planner. Ze voerde onder andere projecten uit voor Rio Tinto, Barclays, McFarlanes en The Guardian. Voor het Guy’s & St Thomas ziekenhuis maakte Sofie haar eerste eigen interieur en lichtontwerp: het Shepherd Hall restaurant. Hierna werkte ze voor European Design Centre/Minotti, Elzenga Project en Desque als meubeladviseur.

Aan het Hout- en Meubileringsollege in Amsterdam studeerde Sofie af als meubelmaker en botenbouwer. Daarna volgde zij de opleiding tot interieurontwerper aan het Saint Martins School of Art in Londen.

Met haar internationale ervaring en netwerk weet Sofie wat er op de markt speelt en is zij op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen.

Over Stuurman

Ontwerpen en architectuur zit bij Sofie in het bloed. ‘De naam Stuurman is een eerbetoon aan mijn ontwerpersfamilie. Mijn overgrootoma van mijn vaders kant heette met haar achternaam Stuurman. Omdat zij als vrouw de laatste in lijn was zou deze mooie naam verloren gaan. Daarom besloten zij toen mijn opa geboren werd hem met zijn tweede naam Stuurman te noemen. En zo geschiedde. Mijn opa en daarna mijn vader, beide architecten, kregen als tweede naam Stuurman mee. De eerste Stuurman, mijn opa, had in de jaren 60 een ondergrondse parkeergarage in Nijmegen ontworpen. Iedereen verklaarde hem voor gek. Zoveel auto’s waren er toen nog niet! Die parkeergarage kwam er toch, vele jaren later!’

Enkele klanten

PIDZ

Hazera Seeds bv

HTC Site Management

The Swatch Group Nederland BV

Trifork Eindhoven BV

OrangeNXT

OGD Eindhoven BV

Quercis

MCA Nederland BV

Volg mij ook op Pinterest!